Консульський облік
Опубліковано 03 вересня 2014 року о 17:33

ТИМЧАСОВИЙ   КОНСУЛЬСЬКИЙ   ОБЛІК

Анкета Консульський облік (aknketa-kons-oblik.docx)

Заява Консульський облік (zayava-kons-oblik.docx)

Громадяни  України, які тимчасово перебувають в Австрії (більш ніж три місяці) на навчанні, стажуванні, лікуванні, у відрядженні, працюють за контрактом, можуть стати на тимчасовий консульський облік у консульському відділі Посольства України в Республіці Австрія.

01 березня 2020 року набрала чинності Постанова КМУ від 29.01.2020 року №85, якою затверджено новий «Порядок ведення обліку громадян України, які проживають за межами України».

Згаданий документ містить низку нових положень у сфері ведення консульського обліку, а саме:

  • з 01.03.2020 застосовується стягнення консульського збору за взяття на тимчасовий та постійний консульський облік осіб - пред’явників паспорта громадянина України для виїзду за кордон, які досягли 16-річного віку. При цьому консульський збір за взяття на консульський облік може стягуватись у подвійному розмірі, у разі розгляду заяви в терміновому порядку.

На даний час, згідно «Тарифів консульського збору, що справляється за вчинення консульських дій Посольством України в Республіці Австрія», затверджених Наказом ПУ в Республіці Австрія від 02.07.2018 року № 76, тарифна ставка за прийняття на тимчасовий або постійний консульський облік становитиме 18 євро (у звичайному порядку). 

  • Удосконалено перелік документів, необхідних для взяття на постійний та тимчасовий консульський облік. Згідно нового Порядку, до сету документів, необхідних для постановки на консульський облік, додані такі:
  • копія документа, до якого внесена інформація про повне місце народження особи (свідоцтво про народження, паспорт громадянина України тощо);
  • копія документа, виданого компетентними органами іноземної держави, що підтверджує адресу місця проживання особи на території відповідного консульського округу.
  • Визначено строки взяття на тимчасовий консульський облік: стандартно на 1 рік або на період до 5 років (з урахуванням строку дії дозволу на проживання в іноземній державі.

Для постановки на тимчасовий консульський облік необхідно подати до Посольства України в Республіці Австрія такі документи:

 1. Дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон (та копію його першої сторінки) з наявним у ньому (або окремо) дозволом на перебування в країні від компетентних органів Австрії або AUFENТHALTSTITEL та його копію;

2. Заповнену власноруч облікову картку з наклеєною на неї фотокарткою розміром 10х15см та заяву.

3. Свідоцтво про народження та його копію;

  • копія документа, до якого внесена інформація про повне місце народження особи (свідоцтво про народження, паспорт громадянина України тощо)

4. Копія документа виданого компетентними органами іноземної держави, що підтверджує адресу місця проживання особи на території відповідного консульського округу (Meldezettel).

5. Документ, що підтверджує мету перебування на території Австрії (довідка з місця навчання, роботи, медичного закладу).

Просимо врахувати при плануванні звернення до консульського відділу Посольства України у Республіці Австрія.

Консульський відділ Посольства України в Республіці Австрія

 

  

ПОСТІЙНИЙ   КОНСУЛЬСЬКИЙ   ОБЛІК

Анкета Консульський облік (aknketa-kons-oblik.docx)

Заява Консульський облік (zayava-kons-oblik.docx)

 Громадяни України, які отримали дозвіл від компетентних органів України на постійне місце проживання в Республіці Австрія, приймаються на постійний консульський облік у консульському відділі Посольства України в Республіці Австрія.

Для постановки на постійний консульський облік необхідно подати до Посольства України в Австрії такі документи:

 1.Дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон (та копію його першої сторінки);

2.Заповнену власноруч облікову картку з наклеєною на неї фотокарткою розміром 10х15см та заяву.

3.Довідку з місця проживання (Meldezettel) та її копію;

4.Свідоцтво про народження та його копію;

5.Квитанцію про сплату консульського збору з відповідним підтвердженням здійснення оплати.

 УВАГА!

 

   1. На дітей до 16-річного віку, відомості про яких вписані до паспортів батьків, або які мають власний паспортний документ заповнюється окрема облікова картка та заява. Консульський збір при цьому не стягується.

  2. В разі зміни даних, заявлених при взятті Вас на консульський облік, необхідно своєчасно повідомити про це консульський відділ Посольства України в Австрії. 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux