У Посольстві України в Австрії відбулась презентація журналу «Подвійний пас чи пропущений м’яч? Співпраця України та Польщі в організації ЄВРО-2012»
Опубліковано 11 червня 2012 року о 13:32

11 червня Інститут Дунайського регіону та Центральної Європи спільно з Посольством України в Австрії презентували тематичний випуск Інфо «Подвійний пас чи пропущений м’яч? Співпраця України та Польщі в організації ЄВРО-2012».

У ході дискусії, участь у якій взяли автори матеріалів журналу – заступник керівника Центру наукових аспектів фізичної культури та фізичного виховання у ВНЗ Відня проф. Отмар Вайс, письменник, літературознавець та перекладач Юрко Прохасько, кореспондент зовнішньополітичної редакції «Ді Прессе» Міхаель Лачинський та кореспондент видання «Вінер Цайтунг» Мартина Чарновська, були порушені питання значення спорту у суспільному та політичному житті країни, його впливу на імідж держави у світі та на розвиток інфраструктури, туристичної галузі і сфери послуг. Наголошувалось на об’єднавчій ролі спорту і великих спортивних подіях, співорганізаторами яких виступають дві країни, добрим прикладом цьому стали саме Україна та Польща, яким вдалось підготувати Чемпіонат на високому рівні.

Виступаючи перед учасниками та гостями заходу – представниками наукових, політологічних кіл, акредитованого в Австрії дипломатичного корпусу та ЗМІ, Посол України А.Березний зазначив, що Україна розглядає ЄВРО-2012 не лише як спортивну подію загальноєвропейського масштабу, але і як важливий геополітичний проект, крок у напрямку наближення до Європейського Союзу. Глава української дипломатичної установи в Австрії ознайомив присутніх з основними проектами, які були реалізовані Урядом України з метою належної підготовки інфраструктури приймаючих міст та забезпечення комфортного і цікавого перебування гостей та учасників Чемпіонату в нашій державі.

З свого боку, Посол Республіки Польща в Австрії Є.Марганьський підкреслив, що ЄВРО-2012 став справжнім символом співпраці України та Польщі у багатьох сферах суспільного та державного життя.

Під час заходу був також презентований благочинний проект „Join our team“ з регулювання чисельності безпритульних тварин і Україні гуманними методами, який міжнародна благочинна організація „Vier Pfoten International“ у співпраці з Міністерством екології України реалізовує в українських містах, що приймають матчі Чемпіонату ЄВРО-2012.

По завершенню конференції у Посольстві відбулось прийняття з прямою трансляцією футбольного матчу за участю національних збірних України та Швеції. Підтримати українську команду прийшли друзі Посольства – політики, дипломати, журналісти, члени української громади, загалом – близько 150 осіб.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux